Næsten for stilfærdig

[BOGANMELDLSE: Og Gud skabte Darwin af Mats Molén]

Af Poul Hoffmann

Bogens finurlige titel siger ikke meget om dens indhold. Den er en forkortet version af og “appetitvækker” til forfatterens langt større værk “Vårt ursprung” (Vor oprindelse), som der forhåbentlig bliver mulighed for at få i dansk udgave inden for overskuelig fremtid.
Molén er en særdeles kyndig og velskrivende svensk naturforsker, som roligt og loyalt redegør for darwinismen/udviklingslæren – og utvetydigt forkaster den til fordel for Bibelens beskrivelse af vor verden og dens tilblivelse. Han lægger ikke skjul på, at han selv er kristen og dertil “ung jord-kreationist”, dvs. at han, med gode videnskabelige argumenter, hylder den anskuelse, at jordens alder skal tælles i årtusinder (som Bibelen lader forstå), ikke i årmilliarder (som udviklingslæren hævder og forudsætter).
Moléns opgør med darwinismen er nogle steder næsten for stilfærdigt. Der kunne være gået voldsommere til værks, både hvad sag og sprogbrug angår. Men det er meget muligt, at bogen netop i sin stilfærdighed kan nå læsere uden for de kredse, hvor man ved besked i forvejen, og således være egnet til brug i en tiltrængt “folkeoplysning” på feltet.
Givet er, at ingen vil kunne beskylde den for at være kedelig. God fornøjelse!

(Publiceret i Indre Missions Tidende)

Leave A Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *